BLOG ESPORTIUAquest blog no es mes que un diari per parlar un poquet dels entrenaments que vaig fent i les competicions en les que vaig participant, amenitzat amb un parell de fotos.

dijous, 4 de juliol de 2013

CAMPIONAT BALEARS TRI SPRINT 2013

Desprès de una llarga temporada sense actualitzar el blog, m he animat a fer la crònica del campionat de balears de triatló sprint, al Port d Andratx.

Després de un començament de temporada fent duatlons (artà, can picafort, porreres ) i un tri olimpic a Sa Colònia de Sant Jordi, que va anar molt be, tocava la prova mes important de la temporada junt amb           l' Extrememan de Menorca que serà en septembre.

Arribava en bona forma a la data del campionat. Bones sensacions als entrenaments en piscina, sense massa kilòmetres fets de bici, però amb una feina de reforçament de cuadriceps en el gimnàs com a pretemporada, i sense haver perdut en quan a velocitat de cursa a peu ( i això que casi no he fet series en prevenció de lesions ). Havia aconseguit baixar de 71.5 a 68kg i això es nota moltissim per córrer.

Avui hi som casi tots. Amb les noves equipacions feim goig. que no ho som de guapos ??? Triats Forever !!!Fa  molta calor, feim una volteta en bici amb manolo blasco i biel i ens dona temps de nedar 10 minutets. Nervis...sobre tot per la sortida. m he de posar devant com sigui, ja que l any passat vaig estar en segona fila i no me vaig poder tirar de cap.


Quan ens donen pas per anar cap a la plataforma de sortida, tothom surt rapidament per collir lloc. Hi ha sort, me pos en primera fila i veig que tambe hi ha en biel, ivan muñoz, fidalgo i altres bons nedadors. Me pos en posició com si fos una carrera en piscina (podeu veure el meu capet a la part central de la foto, acotadet) i sona la bocina


                                                                   foto: rafa babot

mirau el video,es impresionant
https://www.facebook.com/photo.php?v=437174903048446&set=vb.100002678203852&type=2&theater

Son dues voltes a un circuit amb sortida de l aigua. Primera volta molt dura, sortida a tope per collir posicions. es fa un grupet capdavanter amb fidalgo i altres joves de la ebe i un segon grup on hi som jo i en biel.

sortim de l aigua per la rampa que pareix un rellador de formatge (més d'un company es va fer talls als peus ) i feim la segona volta

                                                                        foto rafa babot

aquesta vegada molt millor,me limit a seguir el grup i baixar pulsacions.

Surt de l aigua en duodècima posició. al pujar a la bici tenc problemes per posar els peus dins ses sabatilles i perd el grupet que havia sortit amb jo de l aigua...llàstima. Me dispòs a fer la bici tot sol, com sempre que faig aquest triatló. Vaig un rato a roda d en Oliver, però a la pujada a Sarracó no puc aguantar el ritme.La baixada la faig molt ràpida, pedalejant a tope i acoplat,  com mai havia fet. A la segona volta me cull el grup de miniño, moriana, de la torre i el nostre jaume cirer, i me pos a roda.....si, si, ja ho haureu endivinat, fins a la pujada a s'arracó on me tornen a deixar...

tercera volta tot sol, veient com el tercer grup va retallant-me però no m agafen...la tercera pujada se va fer realment dura.

Bona transcició de bici a córrer i ja desde el primer moment veig que sufriré molt...No duc garmin i no sé a quan vaig, jo diria que molt poc a poc,  per lo malament que me sent tant de respiració com de cames:
Aixi com l'herba del jardí del veinat sempre sembla més verda, també semblava que els altres corredors, anaven mooolt més aviat.

                                                                       foto cati pons

es d'agrair els anims que rebia per part de les dones dels companys de club, de jose garijo, de pilar morlà, santi, carlos muñoz i altres, en la majoria de curses, aquets anims te fan reviscolar i augmentar el ritme...aquesta vegada no hi havia d'on estirar...


A la fi veig l'arribada i devant jo, en Gorka, un jovenet amb qui ja he coincidit altres vegades a la meta . El meu esperit competitiu es posa en modo ON i faig " EL ESPRINT" ben segur de que el passaré. El public es posa a cridar el meu nom i ell se gira, me veu i reacciona ...ens posam en paral.lel....i en el darrer metre me guanya...brutal...la gent aplaudint, uns fotografs reben el nostre entusiasme esportiu de plè....
Si no arribam a esprintar, en ramon tijeras, que venia llançat per darrere, ens hauria passat. Otra vez sera, Ramón !!!

extenuació...en biel bennassar amb qui tenia un pique, ja que jo sabia que ell es devallaria abans de la bici, pero que jo, de moment, corr un poc més aviat que ell, i el meu "objectiu" era agafar-lo corrrent, acabava d arribar i feim aquest "momento inolvidable" que na Cati, s'encarrega d'inmortalitzar...


Biel, estic molt content de que hagis tornat a reprendre els teus objectius esportius. Ja veuras com arribaràs a ser un dels millors triatletes de Balears.

Be, ja no soc campió de Balears M40, ara soc subcampió...m hauré d'acostumar, jejeje. Es un gust tenir un successor com en Miguel Miniño, gran persona i triatleta.  enhorabuena Miguel !!! I enhorabona també a Nofre Nadal, el tercer classificat, el rei dels duatlons en M40.


i.......Triats tercer millor equip de Balears !!!!!!
Conclusions...molt de nivell. he passat de fer el 15 l any passat, al 25 enguany. He millorat un minut en bici, de lo qual estic molt content, i he fet un molt bon parcial corrent encara que les sensacions fossen dolentes. En natació, es nota que la gent está millorant molt. Hem de seguir matxacant i ficar un poc mes de qualitat en els entrenaments.

resultats

http://www.elitechip.net/system/public/download/23b4267c1b5c06bc97f521744369c09d.pdf1 comentari: